Most megnézheted, van-e kártevő a számítógépeden

2017. június 20. kedd

Soha nem jár le és teljesen ingyenes az a program, amivel leellenőrizheted, van-e féreg a számítógépén. Ez a kérdés azért is aktuális, mert épp most derült ki, Észak-koreai hekkerek már nyolc éve lehetnek jelen mindennapjainkban.

Az FBI és a közbiztonságáért felelős hivatal, az Egyesült Államok Közbiztonsági Hivatala (DHS) közölte, hogy a diktatúra egy különleges hackercsoportja elsősorban a Silverlight és a Flash sebezhetőségeit kihasználva támadja az utóbbi időben elterjedt botnetekkel, zsarolóvírusokkal a számítógépeket. A csoport a Hdden Cobra nevet viseli, mely a Lazarrus és a Guardians of Peace csapatokat is egyesíti és az ellenük folyó nyomozás során fedezték fel – állítják az összeesküvés-elméletek kontinensnyi hazájában.

Egy egyszerű programmal most meggyőződhetsz arról, hogy van-e hasonló, a Windows 10 eleve beépített keresője mellett besurranó vírus a gépén, ha ide kattintva letölti, telepíti majd a Scan fül alatt elindítja a programot. A legújabb verziójú Windows egyébként beépített vírusvédelmet tartalmaz, melyet ráadásul az egyik legjobbként tarthatunk számon.


  • Megjelent a júniusi Hajdú QTCMegjelent a júniusi Hajdú QTC
    00:00 – Emlékezés HG0TIZ Bálint társunkra 02:45 – Tisztelet elődeinknek – A távirdász  (HA2MN) 07:50 – …