DMR átjátszó épül a Balatonnál

2018. május 12. szombat

Hiánypótló jelleggel DMR átjátszó kerül a Balaton területére. A déli parton lévő kőröshegyi Gyugy-hátra telepített átjátszó munkálatait a Budapesti Fővárosi Rádióamatőr Klub (BFRK) kezdte meg a MRASZ közreműködésével.

Az eszközök egy része még az előkészítés fázisában beszerzésre került, úgy, mint az antenna, tartók és kábelek. A szerelési munkálatok szombaton kezdődnek – számolt be HA7PTY a HAM-DMR oldalon.

Mint kérdésünkre elmondta, a rádió egy Hytera RD-625 lesz, a hálózati eszközök MikroTik mANT30 egy szintén MT RB922 rádióval. Elsődleges szempont az átjátszó mihamarabbi elindítása, akár ideiglenes eszközökkel is, de mindenképp stabil és hosszú távú megoldásra törekszenek.

A tervezett frekvenciát még nem írták ki: HG3RUF (216303) 439.275/431.675 MHz, Cc.8, melyen a szokásos DMR hálózathoz illeszkedő átjátszót érhetjük majd el. A berendezés jelenleg egy MMDVM-mel és mobilnettel üzemel.

A kezdeményezők anyagi támogatást is várnak, amiről bővebben az info@ham-dmr.hu címről kapnak infót a felajánlkozni szándékozók.