A világ minden tájáról érkeznek Debrecenbe

2016. szeptember 07. szerda

Ha szeptember, akkor a rádióamatőrök, a CB és PMR szerelmesei Debrecenben találkoznak. A Rádiós Sportklub Debrecen szeptember 16-18. között tartja a Cívis Rádióamatőr Találkozót, melyet idén huszonnegyedszer rendeznek meg.

A Nemzetközi Magyar Amatőr Rádió Klub (NMARK) Debreceni rádióamatőr találkozón tartja szokásos magyarországi éves közgyűlését. 2006-ban azért döntöttek a soproni helyszín megváltoztatásáról, hogy a YO, UA, OM körzetekben élő tagok számára kedvezőbb részvételi lehetőséget tudjanak biztosítani.

Az idei találkozó programjában – mely a külföldről repülővel érkezők jóvoltából valójában már szerdától aktív – megtalálható a szombati börze, amire ‘0KA István szerint már pénteken is számíthatunk, hiszen sokan kipakolnak. A megszokottak szerint többen jelezték szándékukat, hogy pénteki és szombati előadással is színesítik a találkozót, így nem hiányozhat az előadások sorából  DL2JTE Laci sem, aki rendre antenna- és rádióépítés terén jeleskedik.

 

Így juthatsz be

A találkozónak idén is a 2006 óta megszokott helyszín, a Dorcas kemping ad otthont. Belépő 400 forint, amit csak a szállást igénybe nem vevőknek kell megfizetni, úgy, mint a 400 forintos napi behajtási díjat, ha valaki kocsival szeretne beállni. A kemping előtt nincs parkolási lehetőség, viszont aki ezt az összeget megspórolná, nagyjából 150 méterrel előbb jobbra a Vekeri tó Vendéglő illetve a Bóbitás Étterem bejárata előtt hagyhatja a kocsit – hely van bőven. Aki bármilyen szállást vesz igénybe, annak e két díj mindhárom napra rendezve van.

A pénteken érkező, de szálláshelyet nem igényelő – autóban, de nem lakókocsiban alvó – a kempinget 1000 forint/fő/éjszaka ellenében használhatják. Ezt belépéskor a recepciónál kell rendezni, és számukra is rendezettnek tekintik a belépőt és a behajtási díjat. Aki szállást vesz igénybe, annak meg kell fizetni 300 forintos idegenforgalmi adót is, fejenként, éjszakánként.

A szállással kapcsolatos bővebb információért hívhatod a kempinget a +36/52/541-028 és a +36/52/441-119 telefonszámon. Motel, bungaló, lakókocsi, sátorhely és nyaralók 3500, 2700, 5000, 2500 és 3300 forinttól vehetőek igénybe.

A szállásmester HA0KA Kovács István, igényeket e-mailben a ha0ka@freemail.hu vagy telefonon a 06/30/338-51-30 számon lehet jelezni. Előre nem kell fizetni, csak jelezni a részvételi szándékot. Fizetés csak a szálláshelyek elfoglalása előtt kell, előre csak a részvételi szándékot célszerű jelezni.

 

Így ehetsz

A kempingben büfé üzemel, ahol – csupán tájékoztatásként – reggeli 900, szombati ebéd 1000, meleg és alakarte vacsora 1800 forintért kapható. Ha a szombati, zártkörű vacsorán szeretnél részt venni a Bóbitásban – 3500 forintért – a szállásrendelésnél kell jelezni. A szombati ebédhez a jegyet belépéskor, de legkésőbb 10 óráig kell megvenni.

 

Így találsz oda

A kemping a 47-es úton a várostól déli irányban, mintegy 8 kilométer távolságra Hosszúpályi felé lekanyarodva található.

A Hosszúpályi felé közlekedő menetrend szerinti buszról a Vekeri Tó megállóhelyen kell leszállni. Az autóval érkezők a főutakon  Szeged  illetve  Oradea  (Nagyvárad) felé vezető táblákat követve érik el a 47-es főutat, ahol a város szélétől nagyjából 800 méterre lévő Hosszúpályi illetve Biharkeresztes felé vezető elágazást kell keresni.

Szombaton a vonattal és busszal érkezők kijutását a találkozó helyszínére a helyi amatőrök saját gépkocsikkal segítik a MÁV állomás érkezési oldala mellől. A gyors kijutásban segít, ha igényedet jelzed az R0 átjátszón.

Rádiós útbaigazítás kérhető a HG0RVA (R0, 145.6000) illetve S20-as (145,5000) csatornákon HA0KDA-tól.