Az első 21 órában ismét Happy New Year

2015. december 30. szerda

Az új év első 21 órájában a Magyar Rádióamatőr Szövetség (MRASZ) Budapesti Szövetsége és a HA5KHC Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub szervezésében újra megrendezik a HNY versenyt. 

A 2016 január 1. 00:00 UT és január 1. 21:00 UT között tartott verseny rövidhullámon a 160, 80, 40, 20, 15, 10 méteren CW és SSB, ultrarövidhullámon pedig a 2m, 70cm és 23 centiméteres sávon CW, SSB és FM üzemmódban zajlik három (RH, URH, SWL) kategóriában.

A résztvevők CQ HNY, vagy CQ CONTEST hívást adnak, RST+HNY, illetve RS+Happy New Year kiegészítéssel.

Pontozás sávonként történik, minden összeköttetés egy pontot ér. Szorzók rövidhullámon a sávonként elért DXCC-országok valamint a HNY suffixű állomások, URH-n sávonként a nagy QTH négyszögek és a HNY suffixű állomások.

Végeredményként a pontok összegét szorozzuk a szorzók összegével az egyes sávokban. A sávonkénti végeredmények összege adja a kérhető pontszámot.

Minden állomás RH-n legfeljebb 250, URH-n 100 watt kimenő teljesítményt használhat, ha az engedélye kevesebbet nem ír elő.

Az aktív átjátszókon és a segélyhívó frekvenciákon létesített összeköttetések érvénytelenek. Az állomások sávonként csak egyszer pontozhatók, az üzemmódtól függetlenül. A többkezelősök részére is sávonként csak egy jel megengedett. A versennyel egy időpontban rendezett más versenyeken létesített összeköttetések is pontozhatók, ha az egyéb feltételeknek megfelelnek.

Országonként és kategóriánként az első három helyezett oklevelet kap, melyet a MRASZ honlapjáról lehet letölteni.

A jegyzőkönyvek sávonként külön-külön készüljenek LOG 1,2,3,4 nyomtatványon, vagy hasonló formátumban számítógéppel nyomtatva.

A jegyzőkönyv elküldhető a versenyértékelő programmal készített adatfile formátumában is, e-mail-ben a ha5hny@ha5khc.hu címre. A jegyzőkönyvező program letölthető a HA5HNY honlapjáról, ahol az eredménylista is megtekinthető lesz. Beküldési határidő – a postabélyegző szerint – 2016 január 31.