Beszántják a BURABU-t

2017. május 29. hétfő

Azon már meg sem lepődünk, ha egy 500 milliósra tervezett beruházás 2 milliárdnál tart egy évvel a munkaterület átadása előtt, arra azonban a rádiós is felkapja a fejét, hogy csepeli ifjúsági tábor.

A csepeli önkormányzat a Magyar Birkózó Szövetséggel szorosan együttműködve egy multifunkciós csarnok megépítését tervezi. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 2015 szeptemberében támogatási szerződést kötött a csepeli önkormányzattal egy birkózócsarnok megépítéséről. A telek a Hollandi út 8. szám alatt található, ami nem más, mint a BURABU több évtizedes hagyományát jelentő Csepel-szigeti Ifjúsági tábor.

Az építési engedélyről szóló határozat egy éve jogerőre emelkedett, a 250-300 fős lelátóval tervezett csarnok kivitelezést legkésőbb 2018. június 30-ig el kell kezdeni, így hát nagyon valószínű, hogy az idei az utolsó találkozó a megszokott helyszínen.

A BURABU rendezői kérdésünkre jelezték: még képlékeny a találkozó alternatív helyszínének szükségessége, ugyanis a birkózó csarnok építése lakossági ellenállásba is ütközhet.

Az egyébként árvízvédelmi terület mellett egy teljesen üres napközitábor is található, mely lehetőség Csepel fideszes polgármestere és a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója, Németh Szilárd (illetve Csepel önkormányzati képviselője, Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője) neve által fémjelzett kezdeményezés során is felmerült. Igaz, az EMMI azóta megadta a támogatást.