Ekkor vizsgázhatsz 2017-ben

2016. december 31. szombat

Tíz alkalommal tervez a 2017. évben rádióamatőr vizsgát tartani a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Tudásáról az adhat a hívójelért cserébe számot, aki a jelentkezési adatlap kitöltésével és megküldésével jelzi részvételi szándékát.

A jelentkezési lapot e-mailben a feo@nmhh.hu címen keresztül vagy postán kell elküldeni a hatóságnak. Ezt követően meg kell várni, hogy az NMHH visszajelezzen. Vizsgán az vehet részt, aki az időpontról értesítést kapott, és az abban foglalt vizsgadíj befizetését – és persze személyazonosságát – a vizsga alatt igazolni tudja.

Január 26.
Február 23.
Március 23.
Április 20.
Május 18.
Június 15.
Szeptember 28.
Október 26.
November 23.
December 21.

Vizsgákat általában a hónap negyedik csütörtökén, kizárólag Budapesten, a Visegrádi utca 106. alatti székházban terveznek tartani, bár az értesítés ettől eltérő címet is tartalmazhat.

Az adatlapon nem lehet időpontot megjelölni, azt a hatóság szabja meg: vizsga ugyanis csak akkor kezdődik, amikor megfelelő számú jelentkező gyűlik össze. A 14. évét betöltött személy alap és HAREC, míg a 16 évét be nem töltött és a 60-on túliak kezdő fokozatú vizsgát tehetnek.

A teljes vizsgáért 4.000 forintot, a pótvizsgára vagy a morze önálló illetve kiegészítő moduljára 2.000 forintot kell befizetnünk. Kedvezményt – abból pedig 50 százalékosat – a nyugdíjasok, fogyatékossággal élők illetve a diákigazolvánnyal rendelkező nappali tagozatos diákok kaphatnak, de a kedvezményre jogosító okmányok eredeti példányát a helyszínen be kell mutatni.

Jelentkezéshez szükséges adatlapot online is be lehet küldeni, de akár innen is letölthető, a vizsgákról bővebb tájékoztatást pedig az NMHH oldalán találhat az érdeklődő.