És akkor idén is BURABU

2020. szeptember 01. kedd

A járvány ellenére sem marad el hazánk méltán leghíresebb, ám hajdan szebb korokat is látott rádióamatőr találkozója, a Budapesti Rádióamatőr Bugi, a BURABU.

A Budapesti Rádióamatőr Szövetség és a HA5KHC Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub rendezvényének idén is a tizedik kerület Bánya utcai volt iskolája ad otthont.

Szombati börzéje előtt péntek esti szállásfoglalással gyakorlatilag egynapos találkozóvá szelídül a hajdan legendás Budapesti Rádióamatőr Bugi, a BURABU: szeptember első szombatján a 9 órai megnyitótól a 20 órási táborzárásig minden megtörténik.

A megnyitó után kerülnek kihirdetésre az RH és URH Bp. bajnokságok valamint az YL-OM, NMARK és URH-Marathon versenyek eredményei. Az óránként kezdődő programokban tíztől BRASZ/MRASZ fórum, 11-től YL-találkozó és alkalmi QSL-iroda várja a rádiósokat valamint a HA5KHC játékos vetélkedője.

A szakmai fórumok ebéd után kezdődnek; 13 órával SMOG-P lesz terítéken HA7WEN-től, fél négytől pedig a konstruktőri kiállítás és verseny valamint a HA5KHC vetélkedő díjátadása és a belépős tombolasorsolás.

A folyamatos programok között természetesen börze – e szombaton a pesti is ott lesz megtartva -, a már említett konstruktőri viadal – vagyis csak kiállítás -, készülékbemutatók illetve HA5NP jóvoltából RH ésURH készülékek mérése.

A szervezők azt kérik, belépéskor mindenkin legyen maszk, illetve tartsák a szociális távolságot. Itt valójában nem is a társadalmi rétegződésre és elutasító illemtanra gondolnak, hanem arra a másfél méteres fizikai biztonsági távolságra, amit korábban a tévérendőrök hívtak egyik felolvasásukon véletlenül így.