HA-QRP két sávon

2014. augusztus 19. kedd

Közzétették a 41. HA-QRP verseny kiírását. Az 1974 óta megrendezett verseny célja annak bizonyítása, hogy kis teljesítményű adókészülékkel is lehet szép QSO-kat bonyolítani. A jól ismert CQ TEST QRP dallama november első hetében lesz hallható két sávon is.

Rendező: A Rádiótechnika szerkesztősége az alábbiak szerint.

Versenymenedzser: HA6NL haqrp@radiovilag.hu

Ideje: A magyar egyéni, kollektív és a külföldi amatőr adóállomások 2014. november 1-jén 00.00 UT-tól november 7-én 24.00 UT-ig folyamatosan versenyezhenek.

Frekvenciasáv: 40 m (7000 … 7040 kHz) és 80 m (3500 … 3580 kHz)

Adásmód: Távíró (A1A).

Hívás: Cq test qrp de…

Összeköttetés: Kölcsönösen venni, illetve adni kell az RST-t, az állomás QTH-ját és az operátor nevét. QTH és operátor adat hiánya esetén 1 pont a levonás. Az összeköttetés beírt időpontjánál legfeljebb 3 perc eltérés megengedett.

Pontozás és eredményszámítás: Minden hibátlan kétoldali kapcsolat saját és más országgal 2 pont sávonként. Ugyanazon állomással a HA-QRP versenyben csak 1 QSO pontozható. (Természetesen a QRO állomásokkal létesített összeköttetések is érvényesek!) A pontok összegét meg kell szorozni a DXCC-jegyzék elért körzeteinek számával sávonként.

A HA-QRP verseny ideje alatt lebonyolított más versenyek összeköttetései újra pontozhatók 1 ponttal. Tehát az alap-összeköttetés a HA-QRP kiírás pontozása szerint pontozható, majd a más verseny-összeköttetések 3,5 MHz és 7 MHz cw-n, QRP teljesítménnyel újra 1 pontot érnek. Ha a Silent Key Memorial (SKM) , az ukrán vagy más versenyen is volt összeköttetés, akkor az mindannyiszor 1 ponttal írható jóvá. (Kérjük, a versenyek rendezőinek a logokat megküldeni, verseny vagy kontroll formában.).

Kategóriák: – magyar egyéniek összsávon,
– magyar kollektívák összsávon,
– külföldiek összsávon,
– SWL-ek.

Műszaki feltétel: A versenyben csak olyan adó üzemeltethető, amelynél a végfok RF kimenő teljesítménye nem haladja meg a 10 W-ot.
A jegyzőkönyv tartalmazza: – a QSO-időpontot, a riportokat; – az ellenállomás hívójelét, QTH-ját és az operátorának a nevét; – az adóvégfokozat aktív elemének a típusát!

SWL-ek a QRP-állomásnak adott riportjukat, annak nevét, QTH-ját és a QSO-partnerének hívójelét, valamint a QRP-stől kapott riportját naplózzák!

Az elektronikus versenyjegyzőkönyvet a következő formátumok valamelyikében kérjük beküldeni: .doc, .odt, .ASCII, .cbr, .xls. A más formátumban érkező logokat nem tudjuk fogadni!

Kérjük, a versenyösszesítőt .doc-fájlként is mellékelni! Ennek tartalmaznia kell a kérvényezett QSO-, pont-, szorzó- és összpontszámot, többkezelős állomásnál az operátorokat, valamint az e-mail, illetve a postacímet.

A versenyjegyzőkönyv fájl-neve tartalmazza a saját hívójelet!

A jegyzőkönyv postázási határideje: november 30. Cím: Rádiótechnika szerkesztősége, (H–)1374 Budapest, Pf. 603 vagy haqrp@radiovilag.hu
Díjazás: Minden (jegyzőkönyvet küldő) részvevő állomás elektronikus emléklapot kap, amely a haqrp@radiovilag.hu címen lesz kérhető az eredményhirdetés után. A kiemelkedően szerepelt külföldiek díjtalanul megkapják a “Rádiótechnika” folyóirat évkönyvét. A hazai állomások kategóriánkénti első három helyezettjét a szerkesztőség értékes tárgyjutalomban részesíti.

Ellenőrzés: A verseny tisztaságának megőrzése végett a rendező ellenőriztetheti a feltételek betartását. Ezúton is felkéri a klubokat, hogy a munkaterületükön szervezzék meg az ellenőrzést és a versenyben részt vevő, de a kiírástól eltérően működő állomásokat jelezzék!

Rádiótechnika szerkesztősége