Hajdú QTC: rovatvezető kerestetik

2016. január 01. péntek

Munkatárs nélkül marad a Hajdú QTC DX rovata. HA0HW magánéleti okok miatt nem tudja tovább vállalni a 25 éves amatőr összeállítás egyik legérdekesebb rovatának szerkesztését.

Laci kitűnő minőségben, zseniális precizitással és igényes gondossággal állította össze ötperces műsorblokkjait, helyébe a QTC most munkatársat keres. A hg9ar@freemail.hu címen jelentkezhet, aki havi rendszerességgel beszámolna a DX-pedíciókról, különleges hívójelekről, eseményekről.

Az egyéb rendszeres rovatok között olyan kiválóságok szerepelnek, mint HA2MN A rádióamatőr vagy Korszákváltás a rádióamatőr technikában című bejegyzései, melyek – az általánosnak tűnő témaválasztással szemben – összeállításukban és nyelvezetükben egyenesen remekművek.

Kicsit talán érthetetlen, hogy a diktafonnal felvett szkriptek negyed évszázad alatt miért nem fejlődtek minőségükben legalább annyit, mint egy általános iskolás sulirádió a második adására, de egy biztos: százak hallgatják a Debrecenből 80 és 40 méteren valamint több URH átjátszón sugárzott Hajdú QTC-t, hiszen az egy órájában rengeteg értéket rejt.

Szintén az állandó szegmensek között található a Rádiótechnika tartalomjegyzékének beolvasása is.