KDR: véletlen egybeesés az R0 és a CTCSS

2014. június 23. hétfő

Az R0 átjátszó nagyon jó helyre került, a tőle 100 kilométerre lévő debrecenit is használó amatőrök esetében bizony előfordult, hogy indították azt is, ezért vezették be a CTCSS használatát – tájékoztatott HA5CUT, majd hozzátette: ez éppen egybeesett az átjátszók CTCSS-sel való lezárásával.

Korábbi cikkünkre is reagált a klub, oldalukon az olvasható: Ferdítések sorozata olvasható a cikkben, amit nem taglal, és egy általuk helyesnek vélt, szintén oldalukon közreadott változatból pedig hiányzik a panelek értékesítésére vonatkozó rész. Kijelentik, hogy írásunk megjelenésekor nem árusítottak paneleket.

Kétségtelen, az oldalon az a kiegészítő magyarázattal szolgáló szöveg áll az így félreérthető, Varázsdobozról szóló írásban:

A „Varázsdoboz megvásárolható személyesen a HA5KDR Őzike utcai klubhelységében, vagy postai úton esetlegesen rádióamatőr találkozókon előzetes egyeztetések alapján. Árat még nem tudunk mondani, mivel még tervezés alatt van, és erősen függ attól is, hogy mennyi érdeklődő lesz a berendezés iránt. Ami biztos, 10 ezer Forint felett lesz.

Lehetőség van arra, hogy aki szeret forrasztani és saját maga összeépíteni a „Varázsdobozt” az megkaphatja kit formába. Aki viszont csak a végeredményt szeretné látni az pedig összeszerelve, bedobozolva készen is. Maximálisan az igényeknek megfelelően előkészített állapotban tudjuk biztosítani a „Varázsdobozt”.

A KDR a Varázsdobozról szóló írásában az szerepel: Jelenleg a „Varázsdoboz” még nem kapható! Azt azért később hozzáteszik az állításuk szerint nem CTCSS panelről szóló írásukban:  Alapvetően arra terveztük, hogy a ctcss kódokat előállítsa, ami egy numerikus tasztatúrával beállítható és a kijelzőn kontrollálható. 

Az áprilisban MRASZ-nak írt levelünk, melyben a IARU konferencia ezen pontjáról és szerepvállalásukról, szakmai véleményükről érdeklődtünk továbbra is megválaszolatlan, csupán olvasási visszaigazolás érkezett.

 

2015 február 15: vásárolni nem lehet, de ára van az előrendelhető CTCSS eszköznek: 6 és 15 ezer forint között juthatunk hozzá, elkészítés mértékétől függően.