Kudarcba fulladt a konstruktőri verseny szervezése – te tudtál róla?

2016. április 21. csütörtök

Amikor nem elég a saját váll veregetése és a hangzatos önértékelések elfogadása, bizony a szervezés valamint a propaganda kudarcát jelenti, hogy mindössze három személy jelentkezett az idei konstrukciós versenyre.

A MRASZ, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum valamint a HA5KHC Puskás Tivadar Rádióklub által meghirdetett április végi konstruktőri verseny későbbi időpontban, várhatóan ősszel kerül megrendezésre.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az egy héttel meghosszabbított jelentkezési határidő ellenére sem érkezett be az elvárt számú jelentkezés, mindössze 3 fő jelezte részvételi szándékát. Emiatt a verseny elhalasztásáról határoztunk, feltehetően az ősz folyamán próbáljuk ismét meghirdetni! – írja oldalán a MRASZ.

Április 23-án Budapesten tartották volna a versenyt, amire 10-18 év közötti fiatalok nevezését várták. A feladat szerint egy egyszerű, elemeiben összeállított áramkört kellett volna minél igényesebben megépíteni és működésre bírni – derül ki csupán a szűkszavú invitációból.

A sikertelenség okát nem jelölték meg, de a nemrégiben megújult, ám funkciójában több tekintetben is innovációs zsákutcának bizonyuló, kilencvenes évek hangulatát és egy olcsó sablon képét idéző oldal – valamint a véletlenszerűen sem jelentkező marketing nagymértékben hozzájárult a kudarchoz.

Rádiós körökben régóta jelent vitát az egyesület szerepvállalása és az utánpótlás-nevelés elégtelenségének eshetőleges összefüggése. Az MHSZ körök szétesése óta többen a MRASZ közvetlenné vált felelősségéről beszélnek.