Legalább a BURABU-t mentsük meg!

2017. május 29. hétfő

A péntek esti érkezés Csepelre és a vasárnapi sátorbontás sokaknak idézi a múltat hazánk egykor legnagyobbnak tartott rádiós találkozóján, ami most sajnos lépett egyet lefele a szombati gulyás elmaradásával és a szomszédos kisház büféjének nyitásával.

A Magyar Rádióamatőr Szövetség Budapesti Szövetsége és a Csurgay Árpád Csepeli Rádióamatőr Klub közös szervezésében június 9. és 10. között tartják a Budapesti Rádióamatőr Bugit, más néven a BURABU-t. A helyszín a szokásos Csepel-szigeti Ifjúsági tábor, beugró egy ötszázas.

A találkozót évről-évre egyre kisebb érdeklődés övezi, pedig annak hangulata, programokkal való megtöltése épp azon a közösségen múlik, akik ezt hiányolják.

Mindenesetre nem marad el a szombati börze, a konstruktőri kiállítás és verseny, az Anico Kft. készülékbemutatója és sorsolása, de lehetőség lesz a rádióinkat is beméretni HA5NP jóvoltából. Lesz távíróverseny, és megannyi konteszt eredményhirdetése.

Szállást Matuska András (HA5BSC) klubelnöknél 145,450 MHz-en, vagy a 06/1/276–4770 vagy 06/30/424-05-82 telefonon lehet rendelni, esetleg e-mailben a ha5bsc@freestart.hu címen, vagy Füredi Péter (HA5LC) MRASZ-BSZ titkárhoz fordulhatunk a 06/70/311-83-88 számon vagy a ha5lc@kispest.eu címen.

Az utóbbi évtizedben tisztázódott, mely találkozók erősek és maradnak talpon, melyek szelídülnek inkább baráti hétvégévé. Sajnos a BURABU iránt is csökken az érdeklődés, talán nem is a morál, mint a fogyó magyar amatőrtársadalom miatt?

Ha egy évben csak néhány találkozóra látogatsz el, esetleg régóta tervezgeted csak sosem jutottál odáig, legyen ez a kedvenced, hiszen jelenléteddel, a belépőért kapott tombolával is támogatod a találkozót – és így a közösséget is.

friss | Találtak büfést. Szombaton 350 adag gulyás készül adagonként 700 forintért.