Nem ámítás, csak épp nem gyártják

2015. augusztus 28. péntek

Nem ámítás a Yaesu FT-410 készüléke, csak épp idő előtt került a köztudatba. A berendezés első típusa már 2015 áprilisában járt az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságának (Federal Communications Commission, FCC) – laborjában, de amíg tart a folyamat és az nem hagyta jóvá, nem kerül a gyártósorokra.

ft-410_true

A készülék vizsgálatáról és minőségtanúsítási eljárásairól májusban és augusztusban is napvilágot láttak különböző dokumentációk. Az engedélyezési eljárással kapcsolatban a fotózáson túl olyan dokumentációkat (1 2) is elkészítettek, mint a típust azonosító címke szabvány szerinti leírása, nagyfrekvenciás vizsgálatok és a tesztről készült fényképek, a kezelési leírás valamint technikai specifikációk megfeleltetése.

Az Icom IC-718 több vonását is magán hordozó rádió sokak számára lehet érdekes: vélhetően alacsony árfekvése miatt tömeges elterjedése is várható.

HA0LC József, a Yaesu rádiókat forgalmazó Anico Kft. egyik tulajdonosa úgy véli: az EU változat év végére vagy jövőre várható. Hozzátette, még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak.