Így kell kisöpörni a QSL irodát

2015. április 01. szerda

Nem kisebb feladatot vett a nyakába HG5DX Csabi, mint a QSL-iroda kisöprését. A több mint 200 kiló olyan lapot, ami nem tagok nevére szól átválogatta és most lehetőség van kézhez kapni. A QSL lapok között jónéhány 2000 előtti, sőt nyolcvanas évekből is maradt. Megemlíti: egy kilogramm QSL hozzávetőlegesen 330 darab lapot jelent.

Nagyon is érdemes volt elvégezni ezt rengeteg munkát, mert az új tagok régi lapjai így előkerültek, és az összes nem tag lapja azonnal elővehetővé vált – írta.  Fél véig, április 1. és szeptember 30. között lehetőséget is biztosít a nem MRASZ tagoknak a QSL lapjai átvételére, feltéve, ha egy egyesületnek szóló 6000 forintos csekket személyesen mutatnak be, mely közlemény rovatában az áll: CALL, Iroda Támogatás Akció. Befizetendő támogatási csekket válaszborítékban küld is, az új cím: MRASZ QSL Iroda, 1325 Budapest, Pf.: 231.

A lapok a Szekszárdi utcai QSL irodában vehetőek át. Egy ember több amatőrnek is elviheti a lapjait, ha hozza a csekkeket. Ez idő alatt lehet leadni külföldre vagy Magyarországra szóló QSL lapokat 3.500 forintos kilogrammonkénti áron. Tehát a kapott lapokat meg is válaszolhatjátok – írja.

Az október 1 után bent maradó régi lapok már nem lesznek kiadva, azok NOT MEMBER felirattal visszamennek a feladóhoz. Az akciót ötévente tervezik megismételni, mindig csak az utolsó öt év nem tag QSL lapjaival.

Ne feledd, a QSL Iroda szabályzata szerint a használatra nem jogosultak lapjait egy évig kellene csak megőrizni, azt követően a lapokat az iroda megsemmisíti.