Így indul a rádiós idegenforgalmi szezon

2016. április 10. vasárnap

Kezdetét veszi az a több tucat esemény, mely kimozdítja a rádióst szobájából. A megszokott éves programok április közepével veszik kezdetüket, de május elsejére is szép számmal kínálnak elfoglaltságot a találkozni és vásárolni szándékozó amatőröknek. Mutatom.

Április legközelebbi rendezvénye a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub 23-án – szombaton – rendezett találkozója és börzéje. Az esemény érdekessége, hogy minden résztvevő QSL-je felkerül egy jelenléti falra. Helyszín a régi, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola (Hódmezővásárhely, Árpád utca 8.). Kapunyitás az árusoknak 6:30-kor, látogatóknak 7:30-kor. A börze alatt büfé üzemel, QRV R2X Szeged (RV53). Árusoknak az asztal díja 400 forint. Házigazda HA8DH, Hegyi Loránd.

Május elsején már több program közül is választhatunk. Megrendezésre kerül a hagyományos rádióamatőr majális, egy valódi természetvédelmi területen, a Lőrinci rádiós találkozónak ugyanis a kisgombosi őstölgyes szomszédságában adtak helyet. A helyszín Hatvantól északra 7 kilométer, a gombosi úton. A navigáció a szokás módon, a galyai átjátszókról személyesen irányítva történik. Belépő nincs, börze, büfé, WC és 220 viszont van. Délben a szokásos babgulyást kóstolhatjuk meg. Házigazdák: HG7BUS Jancsi, HG6IIJ Józsi, HG6IFA Józsi, HG6AA Gyula. Kontakt: 06/20/263-74-35

Szintén május elseje, az osztopáni rádiós találkozóra a Tallián kastély parkjában kerül sor. A program kötetlen beszélgetés és bemutató korunk QRP technikájáról, de bemutatkozik a digitális FM is. HA5NP készülékek bemérésével érkezik, és természetesen nem maradhat el a börze és büfé sem. Ebéd babgulyás a megszokottak szerint, melynek ára az igazán viselhető 650 magyar királyi forint. Az igényeteket előre kell jelezni HA3FU Tibornál a 06/30/686-92-67 telefonon.

Tekintsd meg az eseménynaptárt, és ha valami kimaradt belőle, ne átallj alákommentelni!