Találkozóval jubilál a hazai SOTA

2015. április 11. szombat

A magyar SOTA mozgalom idén ünnepli a tíz éves évfordulóját. A jubileum alkalmából májusban egy találkozó is szerveződik Budapesten, a Hármashatár-hegyen.

A KM-021 csúcson május 03-án 10 órakor kezdődő gyülekezésnek otthont adó helyszín megválasztásának az is a praktikus oka volt, hogy gépkocsival és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Így azok is el tudnak jönni, akik a mozgásukban valamelyest korlátozva vannak, de szeretnének velünk ünnepelni – írja HADTQ Gábor, majd hozzáteszi:  a Fenyőgyönygye buszmegállótól akár autóval is felvisszük a bejelentkező látogatót. Irányítás az S21-en érhető el.

A találkozó ideje alatt folyamatosan aktív lesz a HA10SOTA állomás URH és RH sávokon egyaránt. Az ünnepi alkalomból a jubileumi diploma programhoz dupla pontszámot érnek (VHF: 4p, HF: 10p) a találkozó napján létesített összeköttetések.

A kötetlen programok alapja a kitelepülős felszerelések minél szélesebb palettájának a technikai bemutatója lesz, ehhez azonban minél több amatőrre is szükség van.