Tíz rádióamatőr vizsga időpontját tűzték ki

2019. december 22. vasárnap

Közzétette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a 2020-as év vizsgáinak lehetséges időpontjait. Az új évben összesen tíz alkalommal futhatnak neki a vállalkozó kedvűek a kezdő-, alap vagy HAREC fokozatnak.

A vizsga egy rádióberendezés használatával forgalmi bemutató mellett szóbeli és írásbeli részből is áll, amely feleletválasztós tesztet, egyszerű számításokat, rajzot illetve egy-két mondattal megválaszolható kérdéseket tartalmazhat.

A tesztlapon műszaki tárgyból 25, forgalmi ismeretekből 15, biztonságtechnikai ismeretekből 5, jogszabály ismeretekből 5 kérdésre kell válaszolni. Az egyes tárgykörökből az sikerül sikeres írásbeli vizsgának, ha jelölt az elérhető pontszámok összegének több mint 75 százaléka helyes.

Aki legfeljebb egy tárgykörből nem felelt meg, abból a tárgykörből egy éven belül tehet pótvizsgát. Morzéból pótvizsga nem, csak ismételt vizsga tehető.

A teljes vizsga díja 4.000 forint, morzéval együtt 6.000. A pótvizsga és az önálló morze 2.000 forintért tehető. A jelentkezők számának függvényében általában kéthavonta kerül sor vizsgáztatásra, így célszerű a kiszemelt időpont előtt egy hónappal jelentkezni.

A Visegrádi utcában tervezett, lehetséges időpontok 2020-ban

      január 23.

      február 20.

      március 19.

      április 23.

      május 21.

      június 18.

      szeptember 17.

      október 22.

      november 19. és

      december 10-e.