Csak távíró: XX. Marconi emlékverseny

2016. június 05. vasárnap

Július első hétvégéjén a huszadik Marconi emlékversenytől lesznek hangosak a rövidhullámú sávok. Az ARI – Olasz Rádióamatőr Szövetség rendezésében álló megmérettetés idén is szombat 14:00 UTC-től vasárnap 13:59-ig tart.

morse-billentyu-key

A versenyen minden hívójeles amatőr részt vehet a WARC kivételével 160 és 10 méter közötti sávokban, de kizárólag távíró üzemmódban. Hívás: CQ MMC, a QSO-ban RST+001-től kezdődő ellenőrzőszámnak kell szerepelnie.

Kategóriák: SOHP, SOLP, SOQRP, MO. Többkezelős állomások esetében a tízperces szabály van érvényben, azaz legalább ennyi időnek kell eltelnie a QSO logozása és a sávváltás között. E kategóriában indulók nagy teljesítményű állomásnak számítanak, és egy időben csak egy adóval dolgozhatnak.

Azonos ország amatőrével létesített összeköttetés egy, más országéval 3 pontot ér, míg a kontinensek közötti QSO 5 pontot ér. Szorzók a DXCC körzetek száma, melyekből egy sávban egy csak egyszer szerepelhet. Végeredmény a pontok és a szorzók szorzata, sávonként összegezve.

DX-clusterek használata minden kategóriában engedélyezett. A cabrillo formátumú logokat a contest.marconi@arifano.it vagy az mmc.hf.cw@gmail.com címre kell küldeni, a verseny végétől számított 14 napon belül.

Oklevélben a kategóriák legjobb öt állomása részesül, de szokás szerint minden résztvevő kap PDF-ben egy nyomtatható oklevelet.