Nem hoax az IC-7850, csupán limitált – VIDEO

2014. szeptember 04. csütörtök
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Az ötvenedik születésnapját ünnepli az Icom az IC-7850 nagyágyúval. A készülék a 7800 alapjaira épült, de kivitelében valóban ünnepi, ugyanis aranyozott borítást és ünnepélyes indítóképernyőt kapott. A telekommunikáció piacán 50 éve jelen lévő cég a jubileumi RIG-ből mindössze 150 darabot dob piacra.

Az RH/6m készülék első példányát két hete mutatták be Tokióban, piacra az ötvenedik születésnapi ünnep alkalmából, 2015-ben kerül. Bár rengeteg hasonlóságot mutat az IC-7800 típussal, sok mindenben különbözik tőle: módosítottak több RF és digitális egységen, interfészeken, USB portokat és SD kártyahelyet is kapott a rádió. Újratervezték szinte a teljes vevőrészt, javítottak az első lokálág fáziszaján. A készüléket felkészítették az 500 kHz-es sáv használatára is, élből támogatja a PSK31 és PSK63 üzemmódot, valamint kapott egy hangrögzítő modult.

A készülékház egy oldalsó aranycsíkot kapott, és a gombok is a nemesfém árnyalatában csillognak. Az eloxált alumínium egy teljesen egyedülálló, talán a zongora fényezéséhez hasonlítható küllemet ad a rádiónak. Valamennyi modell plakettjén atyjuk, Tokuzo Inoue, az Icomnál 1954 óta dizájnereként is remekelő mérnök aláírása díszeleg. A gyártó elkészítette első prospektusát is.

A jubileumi RIG új nagyrádió megjelenését is sejteti. A rengeteg javítás után nehezen elképzelhető, hogy az Icom ne érezné úgy, hogy újabb készüléket kellene kiadnia, mely magába foglalja a 7800 számos felismert gyengeségének foltozgatását. A cég megkövette magát, a javításokat felsoroló, tömegek számára elérhető készülék kiadását nagyjából egy évig halogathatják.