Gyakran Ismételt Kérdések

Szerk.: HA8LHT

Mi ez az oldal?

Szabadidő. Amolyan memó- és véleményblog, ahol azt írok amit akarok, főként sárga stickerek helyett. Ha gondolod, elküldheted Te is gondolataidat. Azt a célt szolgálja, hogy a néhány jó ötlet vagy emlékeztető ne egy papírfecnin vesszen el az asztalon, esetleg másnak is hasznára váljon. Nem verseny, korántsem a munkám igényességét tükrözi, ez egyszerűen csak egy HAM-base blog.

Sajtó, híroldal?

Az oldalon objektív történésekhez, érdekességekhez kapcsolódóan gyakran a szubjektív véleményem jelenik meg. Magazinnak nevezném, de teljesen privát.

Ki fizeti?

Én, ezért az enyém. Nincs elköteleződés, látogatottsági statisztika, nem érdekel, hogy ki, mikor és mennyien nézik az oldalt, nem fontos a kattintás, nem kapok érte pénzt, nem befolyásolja üzleti érdek. Nem alakítja a mondanivalómat semmi, talán ezt hívják úgy, hogy független.

Miért nem a Rádiótechnikába írod ezeket?

Más dolgokat tartunk fontosnak. Azon túl, hogy méltatlannak tartom a lapot és nem túl sokra a kiadó tevékenységét, nem vagyok hajlandó határidők vagy korrekciók felé sodródni más anyagi érdeke, üzleti terve miatt.

Miért nem indítasz saját lapot?

Sok saját lapom van, egy kiadót vezetek. Ez a hobbi a tiétek, a miénk, a ham-spirit arról szól, hogy önzetlenül segítünk.

Közösségi rádióamatőr lap?

A magyar rádiós közösség kicsi ahhoz, hogy közösségi publicisztikában gondolkodjon. Mi értelme van azért fenntartani egy lapot, hogy az olvasók küldjék bele a tartalmat, amit saját maguk vásárolnak vissza? Elmondom: az önös gazdasági érdek. Visszaértünk az előző pontokhoz.

Jó-jó, de mégis miről írsz?

Hogy összeraktam, bekapcsoltam, kipróbáltáltam valamit, kitelepültem vagy versenyeztem, esetleg csak van valami gondolatom. Tervek, emlékek, ötletek és kérdések, apróságok a rádióamatőr életből, hírek, érdekességek, közösség. Nem gondolkozom leütés- és szavak számain.

Milyen gyakran jelenik meg valami?

Ahogy van egy kis szabadidőm foglalkozom vele, szerencsére több a kolbász mint a nap. Félezer jobbnál jobb vázlatom van, és csak gyűlnek. Nem teszek vállalást, mert nekem így kényelmes.

Haha, helyesírási hibát találtam!

Helyesírási hiba is előfordul, de amiből több van, az a gépelési hiba. Amikor az éjszaka közepén ráismerek egy új megoldásra vagy jön egy ötlet és gyorsan közzéteszem, ott bizony vannak melléütések. Nem szerkesztett tartalom, többnyire lineárisan készül, nem nagyon szoktam átolvasni, minek, ez egy blog. Ha egy írásból csak ennyi jött le, akkor az a cikk talán nem is neked szólt.

Haha, pontatlanságot találtam!

A beszélt nyelv írásos alkalmazása bizony sok pontatlan kifejezést szül. Ezeket igyekszem kerülni, de azt kérlek nézd el, ha egy korrekt és pontos kifejezés sokadik ismétlése helyett egy-egy köznyelvi szlenget használok. Viszont ha valóban nem tudod miről van szó jelezd, és pontosítom.

Nem így szokás…

Nem számít. A beszélt nyelvet írjuk, nem kell irodalmi sablonok közé erőltetni semmit. Ha te többre vitted, ütköztethetjük az érveinket, egyébként nem birkózom disznókkal a jégen.

Mihez szólhatok hozzá?

Bármihez, bármit. Azért igyekezzünk témánál maradni és a hozzászólás ne tartalmazzon linket.

GDPR?

Örülök, hogy hallottál róla valamit, de nézz utána, kik között milyen jogviszonyt szabályoz, nem ide tartozik.

Lenne néhány ötletem…

A legtöbb, amit hozzátehetsz egy közösséghez vagy ügyhöz, az az ötlet, észrevétel és a vitaindítás. Oszd meg kérlek!

Jobban tudom a frankót, mit és hogyan kellene csinálni!

Hidd el, szólni fogok, ha akkora sikerre és olyan életre van szükségem, mint a tied. Addig is megelégszem azzal, ami van.

73!

ha8lht@qrp.hu

 

*