Nem hoax az IC-7850, csupán limitált – VIDEO

2014. szeptember 04. csütörtök

Az ötvenedik születésnapját ünnepli az Icom az IC-7850 nagyágyúval. A készülék a 7800 alapjaira épült, de kivitelében valóban ünnepi, ugyanis aranyozott borítást és ünnepélyes indítóképernyőt kapott. A telekommunikáció piacán 50 éve jelen lévő cég a jubileumi RIG-ből mindössze 150 darabot dob piacra.

Az RH/6m készülék első példányát két hete mutatták be Tokióban, piacra az ötvenedik születésnapi ünnep alkalmából, 2015-ben kerül. Bár rengeteg hasonlóságot mutat az IC-7800 típussal, sok mindenben különbözik tőle: módosítottak több RF és digitális egységen, interfészeken, USB portokat és SD kártyahelyet is kapott a rádió. Újratervezték szinte a teljes vevőrészt, javítottak az első lokálág fáziszaján. A készüléket felkészítették az 500 kHz-es sáv használatára is, élből támogatja a PSK31 és PSK63 üzemmódot, valamint kapott egy hangrögzítő modult.

A készülékház egy oldalsó aranycsíkot kapott, és a gombok is a nemesfém árnyalatában csillognak. Az eloxált alumínium egy teljesen egyedülálló, talán a zongora fényezéséhez hasonlítható küllemet ad a rádiónak. Valamennyi modell plakettjén atyjuk, Tokuzo Inoue, az Icomnál 1954 óta dizájnereként is remekelő mérnök aláírása díszeleg. A gyártó elkészítette első prospektusát is.

A jubileumi RIG új nagyrádió megjelenését is sejteti. A rengeteg javítás után nehezen elképzelhető, hogy az Icom ne érezné úgy, hogy újabb készüléket kellene kiadnia, mely magába foglalja a 7800 számos felismert gyengeségének foltozgatását. A cég megkövette magát, a javításokat felsoroló, tömegek számára elérhető készülék kiadását nagyjából egy évig halogathatják.