Ő most a világ legkeresettebb embere

2022. december 28. szerda

December 20-án érkezett F6CUK Thierry a Crozet-szigetre, a világ harmadik legkeresettebb DXCC-körzetébe. Az FT8WW hívójel négy nappal később jelent meg a sávokban.

A tervek – és engedélyek – szerint január 26-ig forgalmaz a szigetről, ám ez időszak alatt is napi 5 órát szünetelnie kell a tudományos mérések biztosítása miatt. Egyébként dacára a három hetes engedélynek március végéig marad az Antarktiszi-területek apró szigetén. A korlátozások alól csak a QO100 műholdon végzett forgalmazás a kivétel.

SSB és CW mellett FT8 üzemmóddal is dolgozik; így a Bouvet-csapattal egyeztetve 10.131 kHz-en biztosan megtalálható, de az üzemét szeretné 2 vagy 3 sávra szűkíteni, melyek között 20 és 15m biztosan helyet kap. 80 méteren helyhiány miatt nem valószínű, hogy felbukkan.

A felszereléséről egyelőre annyit tudni, hogy dipólokat tud telepíteni az ideiglenes árbócokra, amit az erős szél is próbára tesz. A Kenwood TS590 után egy ránézésre 800 wattos Acom dolgozik, de egy MFJ998RT hangoló is készenlétben áll.