Csak az oltottak mehetnek a BURABU-ra

2021. június 01. kedd

Többnyire az 500 főnél nagyobb rendezvények szabályai vonatkoznak az idei BURABU-ra – derül k a szervező, a Budapesti Rádióamatőr Szövetség (BRASZ) és a HA5KHC Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub felhívásából.

A június 26-án megrendezésre kerülő rádióamatőr találkozó védettségi igazolvánnyal, appal vagy az oltás beadását igazoló papírlappal látogatható, de a zárttéri tartózkodáshoz – ha valaki bemenne a nem túl jó állapotú épületbe – maszkot kell húzni.

A találkozó helyszíne a Bánya utcai volt iskola udvara, belépő 500 forint, amiért egy tombolát és a közeli Lefi cukrászdában 15 százalék kedvezményt is kap a látogató.

A szociális távolságot persze nem kell tartani, sőt, barátkozni kötelező, a szervezők e feltétel beemelésével minden bizonnyal arra a védőtávolságra gondoltak, amit az operatív törzs korábban a szavak jelentésébe keveredve vezetett be hangzatosan, ám tévesen – rendőrösen – a köztudatba.

A találkozó megnyitója 9 órától a versenyek eredményhirdetésével veszi kezdetét, majd BRASZ, Rádiótechnika és MRASZ fórum következik. 11 órától YL találkozó és alkalmi QSL iroda, illetve a HA5KHC játékos vetélkedője indul ebédidőig.

A szakmai fórumokra 13 órától kerül sor HA7WEN SMOG-1 előadásával, fél négytől pedig a konstruktőri kiállítás és verseny illetve a vetélkedő díjátadásával valamint az elmaradhatatlan tombolasorsolással.