Lehullt a lepel, kiállító fotózta le a titkos bejelentés anyagát

2022. augusztus 19. péntek

A nagy bejelentés hivatalos aktusa még egy napig várat magára, de már lehullt a lepel az Icom Ham Faier ígért meglepetéséről.

Az Icom a héten jelentette be, hogy valami nagyon nagy meglepetésre készül augusztus 20-án a tokiói seregszemlén, ám sokkal többet nem kívánt elárulni. Naná, hogy a kiállított készülékeket és a brosúrákat elkezdték fényképezni a többiek, az pedig ilyenkor szinte törvényszerű, hogy előbb vagy utóbb a netre is felkerül egy felvétel. Így hát idő előtt lehullt a lepel.

A nagy meglepetés pedig nem más, mint egy VHF/UHF/SHF sávú (144 / 430 / 1200 / 2400 / 5600MHz / 10GHz) távvezérelt összüzemmódú rádió, melynek kezelője az IC-905 feliratot hordozza.

A 2m-6cm pre-release doksival kísért rádióról sokkal többet egyelőre nem tudni, így a piacra kerülés várható ideje valamint a specifikációk sem ismertek a hajnali bejelentésig.

 update  A hivatalos bemutató után kiderült, hogy a készülék 2m és 23cm között 10, a felsőbb, 2,4 és 5,6 GHz-es sávokon 2 watt kimenő teljesítményt ígér, míg a fél wattos 10 GHz-es üzemhez egy újabb külső egység, a CX-10G transverter szükséges.