Brutális meglepetést ígér az Icom hétvégére!

2022. augusztus 16. kedd

Szupernagy, ultranagy, nagyon nagy meglepetést ígér az Icom a hétvégén nyíló tokiói seregszemlén, a Ham Fairon. Azt terjesztik, hogy az SHF projekthez kapcsolódó valamiről rántják le a leplet.

Az Icom nemrég mutatta be azt a kezelővel elérhető kültéri eszközt, ami egy komplett 2,4 és 5,6 GHz-es rádiót rejt. Elég nehéz elképzelni, hogy kit céloztak meg a projekttel, és arra is nehéz választ találni, hogy mire jó egy ilyen termékkör, a mostani bejelentés mindenesetre találgatásra ad okot.

Egyesek szerint más sávokra is elkészítik a kültéri adóvevőt, míg mások az IC-705 csatlakoztathatóságát vizionálják. Bárhogy is, a cég amerikai mérnöke által belengetett molinókon egy harmadik készülék van, mely sejtelmesen megvillantott képernyőképének ötödik és hatodik kapcsolója 2400 és 5600 feliratot rejt. Persze még ez sem jelenti azt, hogy egy nyolcsávos rádióról van szó, gondoljunk csak az IC-7300 presetjeire, ahol az FT8 beállításait egy üres képernyő aljára, nem egészen jobbra tolva helyezték el.

A Tokióban hétvégén megrendezésre kerülő seregszemle a legnagyobb: a gyártók általában itt mutatják be újdonságaikat, és bár a járvány szétzilálta a versenyt, mindenkivel szemben vannak aktuális elvárások. Az Icom korai SHF bemutatója érthetetlen stratégiának tűnt de most értelmet kaphat, a Kenwood a mobilpiacon hozhatnak újat, a Yaesu pedig valószínűleg “csak” az új SDR-jét teszi ki az asztalra néhány új kiegészítő mellett.

 

  • A nagy Icom-sztoriA nagy Icom-sztori
    Bevallom, mindig is Yaesu-párti voltam, de kedvenc márkám sorozatban vétett konstrukciós hibái …