Nem értem, miért nincs minden asztalon

2020. július 15. szerda
Mozaik | Szerk: HA8LHT

Számos elgondolásból, de minden asztalomon üveglap van. Rejtély, hogy aki forraszt, ezt miért nem veszi kötelezőnek, hiszen azon túl, hogy megóvja a bútorlapot a sérülésektől, egyetlen mozdulattal varázsolható higiénikus, tiszta, rotringgal is használható felületté.

Mindezeken túl van még egy nagy haszna, mégpedig a jegyzetelhetőség. Ha billentyűzet előtt dolgozunk, a legkönnyebben elérhető terület, a pontosan előttünk fekvő asztalfelület bizony kihasználatlan. Ide kerül a végül kiömlő kávé, de minden apróság is ott köt ki, ami a nap során kezünk ügyébe jut. Ahhoz, hogy ezt a területet – így az asztal nagy részét – rendben tartsuk, egy apró praktikával segíthetjük hozzá magunkat.

Nem kell mást tenni, mint nagyon is gyorsan hozzászokható módon itt kezdeni el jegyzetelni. Méghozzá táblafilccel. A hirtelen lediktált telefonszám, egy-egy ötlet vagy megjegyzésre szánt üzenet ott van a legjobb helyen.

A szerkesztőség furcsa alakú asztalain még egy haszna van a megoldásnak, mégpedig a megsemmisítendő feljegyzések mellőzése. Egy olcsó ablaktisztítóval ugyanis pillanatok alatt, garantáltan visszaállíthatatlanul semmisül meg a legszigorúbb titok is.

Aki forraszt ott biztonságban tudja a rajzokat, de az asztal üveglapja alá lehet tenni számos, folyton előkerülő dokumentumot, adatlapot, táblázatot, térképet is.

Az üveglapnak egy hátránya van a ráeső nehezebb dolgok által történő keserű megsemmisülés mellett, mégpedig az, hogy – főleg a vékonyabb asztallapok esetén – nem lehet ráállni. Ha ez egyébként sem opció, egy 180×80 centis lapot 3-4 ezer forintért szerezhetsz be, és nem fogod megbánni. A leszabatott táblának célszerű az éleit is lecsiszoltatni, különben kellemetlen sérüléseket okoz. Ez általában nem is feláras és sokszor kérni sem kell.