Az új régi helyén lesz a Burabu

2019. május 11. szombat

Június első péntekén nyitja meg kapuit az idei Burabu. Magyarország hajdan volt legnagyobb találkozójára június 7-8. – pénteken és szombaton – között kerül sor, a tavalyi helyszínen. A fő nap kétségtelenül a szombati lesz.

A tizedik kerület Bánya utca 32. szám alatti iskola udvarára akkor költözött a Budapesti Rádióamatőr Bugi (Burabu), amikor 2017-ben bizonyossá vált, hogy a csepeli önkormányzat a Magyar Birkózó Szövetséggel szorosan együttműködve egy multifunkciós csarnok megépítését tervezi és elkezdi a terep előkészítési munkálatait.

A találkozó a tavalyi évben már a Janikovszky suli egykori épülete mellett kapott helyett.

A területre legfeljebb hatvan autó tud bemenni, asztalt, széket mindenkinek maga kell biztosítania. Szállás a tantermekben lehetséges, saját felszereléssel, ám sátrazásra is van korlátozott mértékben lehetőség.

A tervezett programok között a versenyek eredményhirdetései mellett – nyilván a legutóbbi HA-QRP idén sem lesz kihirdetve (HI) – börze és konstruktőri verseny sem marad el. Az érdeklődők YL találkozón, készülékek bemérésén és és URH fórumon túl a kihelyezett QSL irodába is ellátogathatnak.

A táborban büfé üzemel majd, valamint a közeli Lefi cukrászda a résztvevőknek 15 százalék kedvezményt biztosít.