Parkból aszfaltpályára: Kőbányára költözik a Burabu

2018. május 02. szerda

Burabu lesz, ám kicsit olyan, mint öregapám kisfejszéje: kicserélték a fejét, néhányszor a nyelét is, de még annak hívjuk. Néhány dolog, köztük a helyszín is változik a huszonhatodik bugira, míg a lényeg változatlanul megmarad.

burabu-2018-kobanya

Mint arról korábban beszámoltunk, Rezsiszilárd beszántja a korábbi helyszínt, így a csepeli úttörőtábor, ami több évtizeden át szolgált megszokott otthonaként az ország egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – találkozójának, többé nem lehetőség.

A Budapesti Rádióamatőr Szövetség és a HA5KHC Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub szervezésében június 8-9. között megrendezésre kerülő Budapesti Rádióamatőr Bugi (BURABU) a tizedik kerületben, a Bánya utca 32. szám alatt lévő használaton kívüli iskolában kapott helyet, ahol asztal, pad kölcsönzésére sincs lehetőség. Cserébe a saját megoldású szállás ingyenes az 500 forintos belépő mellett, ami ráadásként a szomszédos cukrászdában 15 százalék kedvezményre jogosít. A rendezvény helyszínére sikerült büfét intézni, így az is üzemelni fog.

A Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik szárnya üzemelt a helyszínen, de 2012-ben döntött az épületből való kiköltözés mellett, melyet a kőbányai kerület önkormányzata ezt követően a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. gondozásába adta.

A találkozóra való megérkezés pénteken 15 órától lehetséges, a szervezők igény esetén 19 órától főzőversenyt is szerveznek. A fő nap idén is a szombat lesz: lekerül a lepel a börze anyagáról, a 9 órai megnyitó után pedig gyermekprogramok – rókavadászat, készüléképítés – veszik kezdetüket.

Szombat délelőtt ejtik meg az YL meetinget, a MRASZ fórumot és a HA5KHC játékos vetélkedőjét is. Ebéd után szakmai előadásokat terveznek, ahol a téma egyebek mellett ismét a csöppet sem rádióamatőr és kevésbé témába vágó cubesat BME-s fejlesztése, ám fél négytől visszakanyarodunk az amatőrélet felé, és megnyitja vitrinjeit a konstruktőri kiállítás. A találkozónak 20 órakor van vége.

A két évvel ezelőtti HA-QRP eredményhirdetésére gondolom most is hiába várunk.