PCBWay: ha nem foglalkozunk vele, nincs is probléma

2022. február 12. szombat

Bekövetkezett, amitől mindig is tartottam a kínai rendeléseknél: homokszem került a gépezetbe, a kínai szállító pedig nem fordul meg az egyirányú utcában.

A PCBWay-tól rendeltem panelt, a tervek feltöltése után azonnal jeleztem, hogy javítanék. Több mint két(!) hétig semmi sem történt, majd legyártották a rossz panelt és válaszoltak, hogy sajnos későn írtam. Kapjátok be, nem baj, egy átkötést megcsinálok magam is.

Rendeléskor bár a profilomban megadtam az e-mailemet és a telefonszámomat is a cím mellett – nem is volt vele gond soha -, a másik hitvány szereplő, a magyar állami dinoszaurusz, a lekvárt is áruló posta nem küldött értesítést a vámkezelésről. Nem tudom mi történt, a lényeg, hogy a csomag visszament a sárgákhoz.

Open dispute, ahogy lenni szokott, leírtam a gondomat. Megígérték, hogy mégegyszer kiküldik, ám ez nem történt meg, a rendelést önhatalmúlag teljesítettnek állították be és kivették mellőle az értékelés lehetőségét. Kértem vissza a pénzemet – huszonpárezer forintot – de csak ugyanaz a robot ismételgette a semmitmondó válaszait.

A cég politikája eleve árulkodó, hiszen NL követési számot ígér azt sugallva, hogy nincs vele több dolgunk, bár jól tudjuk, hogy a Kínából érkező áru csak jóval később lesz hozzácsatolva és a vámáruraktár helyétől függetlenül vámolni kell. A feláras sietségnek azzal adnak hangsúlyt, hogy valóban a végletekig késleltetik a normál áras szállítással érkező terméket, jól tudva, hogy úgyis ideér másfél hét alatt. Valójában ezért fontos nekik a visszajelzés. Igazi üzleti szarháziság.

Eddig azért rendeltem tőlük, mert gyorsan ideért. Ennek már jó ideje vége. Probléma sem volt az egyszerű ügymenettel, de úgy tűnik, többé ebben sem lehet bízni. Kína az Kína, akárhogy is.

Ideje új beszállító felé nézni, lehetőleg valami olyan irányába, aminek nem teli vörös zászlaja van ötágú csillaggal és eleve nem Putyin halálára vár Szibéria lerohanásáért. Főleg nem olyan, aki a vámárus termékeinek szállításáért kölcsönt diktál hazánknak, hogy vasutat építsünk neki majd az egészet visszafizessük. Valami olyan kellene, ahol vannak garanciák a teljes elzárkózás és érdektelenség ellen.