Rádióamatőr táborokat hirdet a honvédség

2023. április 03. hétfő

Hétfőtől jelentkezhetnek abba a 16 különböző témájú tematikus, honvédelmi táborba a 12-18 éves fiatalok, ami sorában rádióamatőr téma is helyet kapott.

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Honvédség a nyári szünetben a 12-18 éves korosztálynak szóló táborait. A gyerekek 17 féle különböző,

      harcos,

      logisztikus,

      sport,

      hagyományőrző,

      lovas,

      erdei,

      túlélő,

      felderítő,

      vitorlás,

      önvédelmi,

      légierős,

      vitorlázó repülő,

      infokommunikációs,

      búvár,

      rádióamatőr és

      légvédelmi

témájú tábor közül választhatnak az ország 59 különböző helyszínén.

A rádióamatőr témájú tábort két alkalommal, június 26. és 30., valamint augusztus 14. és 18. között hirdetik meg 15-18 évesek számára, helyszíne pedig Csobánka lesz.

A tárca kiemelte: a résztvevőknek semmi kötelezettségük nincs a sereg felé, ugyanakkor biztonságos körülmények között, szakemberek irányításával és felügyelete mellett, szórakoztató módon próbálhatnak ki új dolgokat, miközben megismerik saját határaikat, kilépnek a komfortzónájukból.

A diákok a honvédelmi táborokban a sokszínű programokon keresztül betekintést nyernek az általuk választott témakörbe, ám ami ennél fontosabb, a mindennapi gyakorlattól eltérő, szokatlan, újszerű feladatokat is biztosítanak számukra a szervezők, amelyekkel erősítik a csoporton belüli összetartozást, az egymásra figyelést, az együtt gondolkodást.