Ezekkel a rádióamatőr találkozókkal számolhatunk

2020. június 15. hétfő

A koronavírus-járvány a rádióamatőr körökben is éreztette hatását: már a tavaszi időszakban világossá vált, hogy találkozók és börzék maradnak el, a tiltások visszavonásával azonban újraindul az élet e téren is.

A 2020-as makói találkozónak már fix időpontja is van, eszerint július 18-án kerül megrendezésre új helyszínen, a Maros partján.

Bordányba is érdemes készülni, ott július 31-én és augusztus 1-jén gyűlnek a rádiózás iránt érdeklődők.

Szolnokon július 25-én lesz meeting a szokott helyen, vadi új bekötőúttal.

A szarvasi találkozó augusztus 24. és 30. között kerül megrendezésre, a börze napja augusztus 29 – szombat – lesz.

A szarvasival egyidőben és azonos börzenapon lesz az ötödjére megrendezett csongrádi rádiós találkozó is.

A nyári szezon Debrecen zárul szeptember 18. és 20. között, ahol – a szokott időben – a Dorcas kempingben tartják a XXVIII. Cívis Rádiós Találkozót.

A hajdan szebb napokat is látott, napjainkra csak börzévé szelídült Burabu 2020-ban augusztus végén vagy szeptember elején kerül megrendezésre, egyelőre a hivatalos közlés szerinti régi-új helyén, a tizedik kerületi Bánya utcai újranyitott iskola udvarán.

Nem kell viszont utazást szervezni Friedrichshafenbe, az eredetileg június végére tervezett találkozó ugyanis elmarad. A 45. nemzetközi rádióamatőr összejövetelre csak egy évvel később, 2021 június 25-27. közötti időpontban kerül sor.

Nincs hivatalos információ viszont a Puskás börzék megrendezéséről, de a veszélyhelyzet várható megszüntetésével minden bizonnyal azok is újragondolják.

Ami még kérdéses – mivel nem érkezett válasz és nem érhető el érdemi információ – az a soproni, egri és novai meeting.

Az esetleges változásokat, aktuális időpontokat a felső menüsorból is elérhető Eseménynaptárban követheted. Az egyes eseményekről azokat megelőzően, oldalunkon számolunk be. Ha valami változásról, újdonságról van tudomásod vagy csak közzétennél valamit, dobj egy mailt a ha8lht@qrp.hu címre!