Új kiadója lesz a Rádiótechnikának

2021. november 28. vasárnap

Várják a 2022 évi megrendeléseket a Rádiótechnikánál: a méltatlanul leépített lap leköszönő kiadója nemrég jelentette be, hogy új gazdát keres a periodikumnak, úgy tűnik, megtalálta.

A régi kiadó a Reményi alapítványnak még gyűjti a támogatásokat, miközben már ki is derült, hogy a lapot ki fogja januártól kiadni.

A megújulás koncepcióját – mely inkább felzárkóztatás korunk elvárásaihoz – mindenki ismeri és unalomig hajtogatta az elmúlt hónapokban. A változásokból egyelőre annyit tudni, hogy a lap ára 1950 forintra emelkedik, a kihívásoknak pedig az ígéretek szerint januártól a Press4world Media Kft. fog eleget tenni. Arról egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a néhány évtizede még rádióamatőröknek írt lap főszerkesztője.

A vadonat új, így beszámolót sem jegyző céget 2021 októberében hozták létre, székhelye Monor. Fő profilja, a lapkiadás mellett elektronikai alkatrészek és áramköri kártyák gyártása, valamint programozás illetve egyéb, ezekhez kapcsolódó kiegészítő tevékenység szerepel. Egyetlen vezetője és tagja az a Balatonalmádiban lakó, 42 éves Vörös Tamás, aki korábban tanárként már jegyzett pár alapos és jól összerakott cikket a Rádiótechnikában például egy LED-lámpáról, indukciós hevítésről, mikrovezérlőkről.

A médiahatóság nyilvántartásában új főszerkesztő még nincs megnevezve, mint ahogy a domaint is a változatlan cégbejegyzéssel bíró Rádióvilág Kft. jegyzi. A legyalult rádiótechnika.hu már az új cégé.

Mivel a hívójelkönyvben ilyen személyt illetve hozzá, vagy a cégekhez köthető címet nem találni, valószínűsíthető, hogy a lap végre gazdasági alapon, a piaci versenyt felvéve, az igényeknek és elvárásoknak megfelelően kerül kiadásra.

Az első példányszámok eladásai biztos, hogy rekordot fognak dönteni, a továbbiakban pedig sok sikert kívánva abban bízunk, hogy a lap eltávolodva jelenlegi méltatlan tematikájától csakhamar érdemes lesz szemlézésre és említésre.