Egy életforma volt – búcsúzik a Hajdú QTC

2019. december 18. szerda

Megjelent a legfrissebb adás, és kiderült: a decemberi számmal elnémul a Hajdú QTC. A rádióamatőr témájú hangösszeállítások 80, 40 és 2 méteren volt hallható 33 éven keresztül.

A hírszolgáltatás 1986 óta havi rendszerességgel szólalt meg számos állandó rovattal. Hír, mert szubjektív vélemény soha nem jelent meg rajta, és a rádióamatőr életforma szinte valamennyi területét érintette objektív, tárgyilagos módon.

A sorozat fontos eleme volt a magyar rádióamatőr életnek. Nem egyszer belőle kipattanó vitákkal indultak azok a kör QSO-k, melyekből ma már egyre kevesebb van a finoman szólva is felhígult, szakmaiatlan, készre szerelt hálózatokon. Mert előre bizony csak a vita visz, mint ahogy az kovácsolja össze a közösségeket is.

Kívülálló talán nem is tudja elképzelni, mennyi áldozattal jár, mennyire összetett, milyen elmét és embert próbáló munka számos helyszínről, számos témában összeszedni havi rendszerességgel az anyagot, azt adásra szerkeszteni. Ez egy életforma – vallja erre utalva a szerkesztő. HG0EK Dezső hozzáteszi: túllépett rajta és a Hajdú QTC-n az élet, belefáradt.