HA-QRP: várjuk a tavalyit, de már itt az idei

2017. október 05. csütörtök

November első hetében ismét a QRP-jé a főszerep. A versenyt, diplomát és aktivitást hirdető MRASZ negyvennegyedik alkalommal is nekifut a tradicionális sorozatnak, melyre alkalmi hívójeleket ügyintézésében is segít. 

Az alkalmi hívójelek HA44 prefixből és a saját szufixből állnak össze, és október 16-ig lehet rájuk jelentkezni. Az aktivitás során legfeljebb 10 watt kimenő teljesítmény használható valamennyi RH sávban, a különleges hívójelet összegyűjtők pedig diplomát igényelhetnek.

A tavalyi verseny eredményhirdetése ugyan még mindig várat magára, ennek ellenére idén is meghirdetik. CW és Digi kategóriában magyar és külföldi egyéni illetve magyar kollektívák gyűjthetik az állomásonként két pontot, illetve a HA/HG44 alkalmi állomások 5, HA/HG44 valamint HG72QRP 10-10 pontját sávonként. Szorzó az elért DXCC körzetek száma.

A különböző üzemmódoknak most két időszegmense van, így távíróban november 3-a (péntek) 15 és 21 UTC között, digi módokban szombaton, azaz november 4-én 06 és 10 UTC között dolgozhatunk.

A verseny tavaly elég kaotikusra sikerült: a viszonylag alacsony számú nevező közel negyed évet várt a végeredményre, mely végül az előzetes értesítés alapján ígért eredményhirdetés reményébe fulladt, holott a BUARBU-n is többen várták azt. A verseny honlapján való barangolás közben senkit se tévesszen meg a tavalyi fejléc, a kiírás már új.