Két év kiéheztetés – mindenki Daytonra figyel!

2022. április 16. szombat

Az amerikai Orlandóban (Florida) tartott Hamcation Weekenden egyetlen kérdést szegezett mindenki a Hamvention stábjához: idén meg lesz végre tartva a legnagyobb tengerentúli seregszemle?

Rick Allnutt WS8G, a rendezvény vírushelyzet alatt választott elnöke biztató választ adott. Mivel a világjárványra hivatkozva nem hoztak újabb korlátozásokat és a megbetegedések száma nem emelkedik, a Hamvention 2022 minden bizonnyal megrendezésre kerül. A bemutatósorozatra és vásárra már meg is kezdték a jegyek értékesítését.hamvention logo

Az egyik legnagyobb találkozó – amin rendre számos nagy cég is az új készülékeinek debütálását időzíti – kétszer lett kihagyva a koronavírus-járvány miatt. Az idei év témája az újraegyesülés lesz, melyen a Dayton Hamvention 1952-es alapítására is emlékeznek. Ez a két eszme köszön vissza a Greene megyei vásárterület és kiállítási központ rendezvényének hivatalos logójáról is.

A seregszemlét rendszerint május második felében tartják, nem lesz ez másként idén sem, az idei eseményre 2022. május 20. és 22. között kerül sor.

A rádióamatőr naptár másik nagy eseménye a Tokyo-i Ham Fair, amit a gyakorlat szerint kora ősszel tartanak. A japán szövetség, a JARL januári bejelentése szerint az Icom és a Yaesu hazájában 2022. augusztus 20-án és 21-én hullhatnak le a leplek az újításokról.