Magyarország rendezi az ITU világkonferenciáját

2018. december 26. szerda

Budapest ad otthont a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) 2019-es világkonferenciájának. A spektrum- és technológiai műhely központjában az 5G technológia, a mobil szélessáv illetve az intelligens városi megoldások lesznek.

Az ITU Telecom World 2019 megrendezésével kapcsolatos szervezési, koordinációs és felügyeleti tevékenységekért a külgazdasági és külügyminiszter a felelős, aki gondoskodik a protokolláris, valamint a Világkonferencia kommunikációs feladatainak ellátásáról is. A találkozót a központi költségvetés terhére 2,515 milliárd forintból hozzák tető alá.

A budapesti konferenciát szeptember 9-12. között rendezik meg. Az eseményre 94 ország 3700-nál is több résztvevőjét várják, 200 piacvezető cég, 150 szakértő előadó és 300 bemutatói, szponzori és partneri résztvevő szerepvállalásával.

A miniszterelnök határozatban utasította az innovációért és technológiáért felelős minisztert is, hogy március utolsó napjáig a kabinetfőnök bevonásával készítse el a Világkonferencia szakmai programjához illeszkedő magyar blokk szakmai programját, szakmai ütemtervét, valamint a Világkonferencia idején felállítandó Magyar Pavilonra vonatkozó szakmai koncepciót.

A 2015-ben is itt rendezett esemény tiszteletére akkor különleges hívójelek jelentek meg és arany, ezüst vagy bronz fokozatú diplomát lehetett szerezni.