Néhány morzsa azért akad Daytonban

2019. május 20. hétfő

A várakozásoknak megfelelően az idei Hamvention az Elecraft-ot leszámítva nem sok újdonságot hozott a nagymenők között, a legtöbben az ismert termékeket vonultatták fel. Az apróságok terén azonban érdemes volt figyelni, néhány apróság említésre is méltó.

rigpimfjAz MFJ egy újabb rigkontrolt mutatott, a Raspberryvel szerelt Rigpi-t, az MFJ-1234 dobozkát. Megannyi cat funkció egy csomó righez, halom be-és kimenet, spártai kezelőfelület HDMI-ről 300 dollárért, azaz mintegy kilencvenezer forintért.

A DX Engineering egy új forgatót, az RT4500HD-t hozott a seregszemlére.

ft3dA Yaesu a robosztus, kétsávos analóg/digitális, de AM és FM keretein belül mindent vevő FT3D kézirádióval hozott újat. A kialakítás kicsit a kínai műanyagok elnagyolt világára utal, de a gyártótól már megszokhattuk az ízlésficamok csapongását. A tengeren túli árát 520 dollárra, azaz 150 ezer forintra becsülik a nyár közepi megjelenés után.

Az SDRplay szoftverében, az új SDRuno-ban mutatott be újítást: az SDRduo-hoz kapcsolódó modulban a fadinget kompenzáló megoldást ígér.

A Ten-Tec asztalára egy új Emtron erősítő is került, a DX2/3-SPd, valamint a Dishtronix DX2400MKII helyett érkező DX2400L1 mutatkozott be. Saját készülékei sorában az Omni VII típus új változata, az Omni VII+ jelent meg, igaz, túl sokat nem árult el róla. A cég elnöke, N8WFF Mike sokat sejtetően nemrég annyit közölt: a most bemutatott erősítőkkel további terveik vannak, a jövőben pedig izgalmas bejelentésekre is készülnek.