Olyan szoftvert ajánlott az Icom, aminek sok OM örülni fog

2021. december 02. csütörtök
KIT/RIG | Szerk: HA8LHT

Meglepő levelet írt Ian, az Icom marketingmenedzsere, aki két szoftvert ajánlott figyelmembe. A furcsa apropó egyik fele olyan problémára jelent megoldást, amivel sok Icom tulajdonos találkozhatott már.

Az IC-7XXx (és 9700) sorozathoz tartozó készülékek órabeállítás megőrzéséért felelős apró (rtc backup) elemei bizony szeretnek meghalni. A panelbe forrasztott kis gombok ráadásul nem emelhetőek ki holmi foglalatból, így sokan nem bajlódnak alternatívákkal vagy cseréjükkel, inkább állítgatják az órát az áramtalanítás után visszakapcsolt rádión.

icom time adjust software

Ez nyilván nem a legkényelmesebb megoldás, és nem is normális, hogy napi gyakorlattá válik, de szerencsére az Icom gondoskodásával sem egyeztethető össze hasonló kényelmetlenség. Épp ezért szoftveres kényelmi megoldást hozott a cég.

Az ST-4003W kódjelű apró, alig 4 megás szoftver a Windowst futtató számítógépekhez USB-n csatlakoztatott rádiót keresi meg, és szinkronizálja néhány pillanat alatt az óráját. Az Icom oldaláról letölthető hivatalos, ingyenes szoftver mellett egy androidos verzió is elérhető a Play áruházban ST-4003A néven.