Újabb expedíció indul a Bouvetre, megvan a dátum!

2023. december 11. hétfő

Az elhibázott koncepció és megannyi rossz döntés kísértette sikertelen expedíció után ismét elindul rádiósok egy csoportja aktiválni a Bouvet szigetet.

Rendesen túltolta az előző csapat a legutóbbi expedíció körüli felhajtást, és hiába figyelmeztette őket nevetséges tervükre a még időben kiszálló, tapasztalt orosz tag, az óceán közepi sziget viharosabb felét ostromló társaságnak végül szembe jött a valóság. Nem is lett belőle komolyabb aktivitás, csak néhány napra partra rángatott alapfelszerelés, így a küldetést sikertelennek kell értékelni. Azt, hogy a pénzzel és a rengeteg, vagyont érő felszereléssel mi lett azóta sem tudni.

Ha minden a terv szerint megy, 2025-ben 440 ezer dollár – mintegy 150 millió forint – költségvetéssel újabb expedíció indul a második legkeresettebb entitás szárazföldjére, mely a 3Y0K hívójelet kapta.

A forgatókönyv szerint a 3+4 fős, fiatal, valóban tapasztalt tagokból álló csapat 2025 januárjában a Falkland-szigetekről indul, hogy két hét alatt elérje a szigetet, ahol három hetet terveznek tölteni.

WD5COV Dave , DL8JJ Emil és LA7GIA Ken operátorokból és négyfős személyzetből álló együttes egy Honda generátor köré tervezi a túrát, 5 rádióval, négy vertikállal az alsó, két yagival a felső és egy inverted V-vel szintén a felső sávokra.