Továbbra is két gyártótól várunk nagy bejelentést Tokyóban

2024. április 18. csütörtök

Augusztusban tartják a világ egyik legnagyobb seregszemléjét, a Tokyo Ham Fairt. A japán találkozó az egyik olyan esemény, ahol a nagy gyártók fejlesztéseit mutatják be.

Az immáron évek óta tartó várokozások egyértelműek, míg a hazai gyártók közül az Icom palettája teljes és friss, addig a Yaesu komoly hiányosságokkal küzd: miután bejelentették az FT-818 készülék kivezetését a piacról, hiányzik a terméksorból a hordozható, kompakt QRP készülék.

Abban, hogy egy ilyen hiánypótlást – tekintettel a korábbi évtized ámokfutásaira – milyen minőségben és koncepciók mentén végezne, találgatni is kár.

Ugyan a Kenwood sem jeleskedik ebben a kategóriában, ám az összsávos, hordozható rádiók tekintetében korábban sem vállalt szerepet. Nem is erre, hanem az általa mindig is uralt felsőkategóriás mobilrádiók piacán várunk tőle termékfrissítést, ami méltó utódja az igencsak régi TM-D710 sorozatnak. Erre talán már májusban, Daytonban sor kerül.

Ha találgatni kell, akkor a legutóbb bemutatott kézirádió után TM-D750 lehetne a neve, hűen a korábban is megszokott, azonos generációra utaló típusjelölésekhez.